Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na przemycenie warzyw do tradycyjnego dania obiadowego.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37389
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 51
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 128
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 114
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37389
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 51
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 128
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 114
Składniki
Buraki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Czosnek przeciskamy przez praskę. Cebulę obieramy i bardzo drobno kroimy. Do mięsa dodajemy starte buraki, czosnek, cebulę, jajko, natkę i kaszę mannę. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie wyrabiamy. Z masy formujemy niewielkie kotleciki.
Składniki panierki łączymy ze sobą. Obtaczamy kotleciki i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
Kotleciki przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Pieczemy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. Podajemy z ulubionymi dodatkami.