Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na przemycenie warzyw do tradycyjnego dania obiadowego.
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 37
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 92
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 37
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 92
Składniki
Buraki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Czosnek przeciskamy przez praskę. Cebulę obieramy i bardzo drobno kroimy. Do mięsa dodajemy starte buraki, czosnek, cebulę, jajko, natkę i kaszę mannę. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie wyrabiamy. Z masy formujemy niewielkie kotleciki.
Składniki panierki łączymy ze sobą. Obtaczamy kotleciki i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
Kotleciki przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Pieczemy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. Podajemy z ulubionymi dodatkami.