Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś u nas obiad wegetariański. Kotlety z grochu obłuskanego, z kaszą bulgur i pyszną surówką z kapusty pekińskiej. Kasza bulgur jest najbardziej popularna w kuchni bliskowschodniej. Smakiem przypomina ryż, a wyglądem kaszę pęczak. Zawiera dużo białka, ma niski indeks glikemiczny i daje uczucie sytości na długo. Ponadto jest dobrym źródłem magnezu, żelaza, witamin z grupy B i kwasu foliowego. Ciekawostką jest to, że jest jedną z najstarszych kasz, ale w Polsce dopiero wkracza do kuchni i jest trudno dostępna.
Groch zalać wodą, dodać przyprawy i zioła oraz czosnek i gotować do momentu aż wchłonie wodę i będzie można go zgnieść np. za pomocą tłuczka do ziemniaków. Kajzerkę namoczyć w mleku, cebulę pokroić i zeszklić na oleju. Do masy grochowej dodać bułkę, cebulę, jajko, koperek|pietruszkę, doprawić pieprzem. Formować kotlety, obtaczać w panierce i smażyć na rozgrzanej oliwie.
Surówka: Kapustę pekińską pokroić, posolić i odstawić. Marchewkę i żółtą paprykę zetrzeć na tarce, pora drobno pokroić i przelać wrzątkiem. Składniki połączyć i polać sosem przygotowanym z jogurtu greckiego, majonezu i 1 łyżeczki chrzanu cytrynowego.
Kaszę gotuje się tak samo jak ryż. Całość posypać natką pietruszki. Smacznego!!!
Propozycja na smakowitą potrawkę wschodnią z kaszy bulgur w wersji wegetariań...
Odsłon: 4154
Szybkie i smaczne ciasto lekko wilgotne o intensywnym bananowym smaku a do te...
Odsłon: 342
Kolejna propozycja sernika na zimno z owocami to deser, który bardzo często g...
Odsłon: 752
Witam serdecznie, sezon truskawkowy w pełni, więc chciałabym zaproponować prz...
Odsłon: 436
Szybkie i smaczne ciasto lekko wilgotne o intensywnym bananowym smaku a do te...
Odsłon: 342
Kolejna propozycja sernika na zimno z owocami to deser, który bardzo często g...
Odsłon: 752
Witam serdecznie, sezon truskawkowy w pełni, więc chciałabym zaproponować prz...
Odsłon: 436
Składniki
Groch zalać wodą, dodać przyprawy i zioła oraz czosnek i gotować do momentu aż wchłonie wodę i będzie można go zgnieść np. za pomocą tłuczka do ziemniaków. Kajzerkę namoczyć w mleku, cebulę pokroić i zeszklić na oleju. Do masy grochowej dodać bułkę, cebulę, jajko, koperek|pietruszkę, doprawić pieprzem. Formować kotlety, obtaczać w panierce i smażyć na rozgrzanej oliwie. Surówka: Kapustę pekińską pokroić, posolić i odstawić. Marchewkę i żółtą paprykę zetrzeć na tarce, pora drobno pokroić i przelać wrzątkiem. Składniki połączyć i polać sosem przygotowanym z jogurtu greckiego, majonezu i 1 łyżeczki chrzanu cytrynowego. Kaszę gotuje się tak samo jak ryż. Całość posypać natką pietruszki. Smacznego!!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Gołąbki w kapuście włoskiej zapiekane w piekarniku
Dania główne
Mini kebab
Dania główne
Pulpety w sosie pomidorowym
Dania główne
Bigos z młodej kapusty
Gołąbki w kapuście włoskiej zapiekane w piekarniku
Gołąbki bardzo u nas lubimy, więc co jakiś czas przyrządzam je, mimo, że są d...
Odsłon: 52
Mini kebab
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzo...
Odsłon: 136