Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam mięso z indyka, mam już kilka bardzo dobrych przepisów na ich przyrządzenie i właśnie dochodzi do nich kolejny. Tym razem będą to kotlety w sosie z grzybami kurkami w pysznym sosie. Danie można podać z makaronem.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1180
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 216
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2232
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4288
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1180
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 216
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2232
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4288
Składniki
Sposób przygotowania kotletów: 1. Wszystkie składniki na kotlety przekładam do miski, wyrabiam masę mięsną. Następnie formuję okrągłe kulki mięsne, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
Sposób przygotowania sosu: 1. Cebulę, czosnek obieram, smażę na rozgrzanym maśle. 2. Grzyby kurki oczyszczam dodaję do warzyw, doprawiam solą oraz pieprzem. Smażę około 5 minut, podlewam bulionem, wlewam śmietanę, dodaję drobno posiekany koperek. Gotuję 10 minut.
Sposób podania: 1. Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu, po ugotowaniu. 2. Sos łączę z kotletami. 3. Danie gotowe, podaję z makaronem i surówką. 4. Smacznego.