Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie świąteczne, kotlety z delikatnego mięsa indyka z dodatkiem aromatycznego boczku, który sprawia, że kotlety są soczyste. Kotlety podane z młodą kapustką, czy nie brzmi do kusząco?
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 290
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 386
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 244
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 290
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 386
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 244
Składniki
Sposób przygotowania kotletów: 1. Mięso, boczek, czosnek, cebulę mielę w maszynce do mielenia mięsa. Następnie dodaję trzy łyżki bułki tartej, wbijam jajko, doprawiam pieprzem oraz solą. Z mięsa formuję okrągłe kotlety, panieruję w bułce tartej, smażę na rozgrzanym oleju.
Sposób przygotowania kapusty: 1. Kapustę drobno kroję, cebulę, marchew obieram, kroję na mniejsze kawałki. Przekładam do naczynia blendeującego i blenduję 3 minuty. 2. Następnie warzywa przekładam do garnka, zalewam wodą, dodaję kostkę rosołową, masło, sok z cytryny, wsypuję pieprz oraz sól i gotuję 20 minut. Po tym czasie zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody, chwilkę gotuję. 3. Kotlety podaję z kapustą i ziemniakami. 4. Smacznego