Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z jajek pamiętam z dzieciństwa. Mama czasem je przyrządzała. Ja też robię je od czasu do czasu. Natomiast dla mojego męża to zupełna nowość, bo on wcześniej takich kotletów nie jadał. Ale bardzo je sobie chwali. Kotleciki z jajek podaję najczęściej z frytkami, a bo tak mi jakoś do nich pasują, i z surówką. Skład kotletów z jajek jest taki jak na mielone, tyle, że zamiast mięsa dajemy do nich zmielone lub starte na tarce o drobnych oczkach jajka ugotowane na twardo. Do masy jajecznej dodajemy też zieleninę: pietruszkę lub koperek, jak kto lubi.
Na patelni przysmażamy do zeszklenia drobno posiekaną cebulę i studzimy
Ugotowane na twardo jajka ścieramy na tarełku o małych oczkach ( można zmielić )
Bułkę moczymy w ciepłej wodzie, a gdy zmięknie odciskamy i dodajemy do jajek
Do jajek i bułki dodajemy cebulę oraz wbijamy jajko. Dodajemy łyżkę kaszy manny, doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy posiekaną zieleninę ( ilość według uznania )
Wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy i odstawiamy masę na ok 10 minut
Z masy formujemy niewielkie okrągłe kotleciki, które panierujemy w tartej bułce
Kotleciki smażymy z obu stron na złoty kolor i podajemy z ulubioną surówką oraz z ziemniakami lub frytkami
Kotlety z jajek to doskonała alternatywa dla tych, którzy nie lubią lub nie j...
Odsłon: 19071
Uwielbiam takie lekkie, zielone sałatki
Odsłon: 4132
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 83
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 95
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 141
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 1668
Uwielbiam takie lekkie, zielone sałatki
Odsłon: 4132
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 83
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 95
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 141
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 1668
Składniki
Na patelni przysmażamy do zeszklenia drobno posiekaną cebulę i studzimy
Ugotowane na twardo jajka ścieramy na tarełku o małych oczkach ( można zmielić )
Bułkę moczymy w ciepłej wodzie, a gdy zmięknie odciskamy i dodajemy do jajek
Do jajek i bułki dodajemy cebulę oraz wbijamy jajko. Dodajemy łyżkę kaszy manny, doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy posiekaną zieleninę ( ilość według uznania )
Wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy i odstawiamy masę na ok 10 minut
Z masy formujemy niewielkie okrągłe kotleciki, które panierujemy w tartej bułce
Kotleciki smażymy z obu stron na złoty kolor i podajemy z ulubioną surówką oraz z ziemniakami lub frytkami
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety Hakuna Matata
Dania główne
Delikatne placki z cukinii
Dania główne
Acqua pazza- Szalona woda
Dania główne
Ryba na jarzynce
Kotlety Hakuna Matata
Chcesz zaskoczyć rodzinę lub znajomych ciekawym daniem z mięsa mielonego, prz...
Odsłon: 15
Delikatne placki z cukinii
Placki z cukinii będą idealne jako samodzielne danie lub jako pyszny dodatek...
Odsłon: 139