Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z jajek pamiętam z dzieciństwa. Mama czasem je przyrządzała. Ja też robię je od czasu do czasu. Natomiast dla mojego męża to zupełna nowość, bo on wcześniej takich kotletów nie jadał. Ale bardzo je sobie chwali. Kotleciki z jajek podaję najczęściej z frytkami, a bo tak mi jakoś do nich pasują, i z surówką. Skład kotletów z jajek jest taki jak na mielone, tyle, że zamiast mięsa dajemy do nich zmielone lub starte na tarce o drobnych oczkach jajka ugotowane na twardo. Do masy jajecznej dodajemy też zieleninę: pietruszkę lub koperek, jak kto lubi.
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 229
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 341
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2500
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 229
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 341
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2500
Składniki
Na patelni przysmażamy do zeszklenia drobno posiekaną cebulę i studzimy
Ugotowane na twardo jajka ścieramy na tarełku o małych oczkach ( można zmielić )
Bułkę moczymy w ciepłej wodzie, a gdy zmięknie odciskamy i dodajemy do jajek
Do jajek i bułki dodajemy cebulę oraz wbijamy jajko. Dodajemy łyżkę kaszy manny, doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy posiekaną zieleninę ( ilość według uznania )
Wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy i odstawiamy masę na ok 10 minut
Z masy formujemy niewielkie okrągłe kotleciki, które panierujemy w tartej bułce
Kotleciki smażymy z obu stron na złoty kolor i podajemy z ulubioną surówką oraz z ziemniakami lub frytkami