Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna alternatywa dla kotletów przygotowywanych z mięsa. Proporcje na siedem sztuk.
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 577
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 255
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 168
Pyszna świąteczna przekąska
Odsłon: 401
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 577
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 255
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 168
Pyszna świąteczna przekąska
Odsłon: 401
Składniki
Sześć jajek ugotować na twardo, wystudzić, obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Do startych jajek dodać jajko surowe, sól oraz pieprz i dokładnie wymieszać.
Z przygotowanej masy jajecznej uformować około 6-7 kotletów, spłaszczyć je dłonią i obtoczyć w bułce tartej.
Kotlety smażyć z obydwu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor.