Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna alternatywa dla kotletów przygotowywanych z mięsa. Proporcje na siedem sztuk.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 32
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 135
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 78
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 151
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 32
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 135
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 78
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 151
Składniki
Sześć jajek ugotować na twardo, wystudzić, obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Do startych jajek dodać jajko surowe, sól oraz pieprz i dokładnie wymieszać.
Z przygotowanej masy jajecznej uformować około 6-7 kotletów, spłaszczyć je dłonią i obtoczyć w bułce tartej.
Kotlety smażyć z obydwu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor.