Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z jajek

Kotlety z jajek

Autor:

Przepisów i artykułów: 142 Ocena: 639

Dodano:

Odsłon: 918

Smaczna alternatywa dla kotletów przygotowywanych z mięsa. Proporcje na siedem sztuk.

Składniki

  • Jajko kurze 7 szt.
  • Sól 1/2 łyżeczki
  • Świeżo mielony pieprz
  • Olej do smażenia
  • Bułka tarta 2 łyżki
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Sześć jajek ugotować na twardo, wystudzić, obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach.

  2. Do startych jajek dodać jajko surowe, sól oraz pieprz i dokładnie wymieszać.

  3. Z przygotowanej masy jajecznej uformować około 6-7 kotletów, spłaszczyć je dłonią i obtoczyć w bułce tartej.

  4. Kotlety smażyć z obydwu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń