Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna alternatywa dla kotletów przygotowywanych z mięsa. Proporcje na siedem sztuk.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22635
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 122
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 333
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 264
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22635
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 122
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 333
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 264
Składniki
Sześć jajek ugotować na twardo, wystudzić, obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Do startych jajek dodać jajko surowe, sól oraz pieprz i dokładnie wymieszać.
Z przygotowanej masy jajecznej uformować około 6-7 kotletów, spłaszczyć je dłonią i obtoczyć w bułce tartej.
Kotlety smażyć z obydwu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor.