Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna alternatywa dla kotletów przygotowywanych z mięsa. Proporcje na siedem sztuk.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12816
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4568
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12816
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4568
Składniki
Sześć jajek ugotować na twardo, wystudzić, obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Do startych jajek dodać jajko surowe, sól oraz pieprz i dokładnie wymieszać.
Z przygotowanej masy jajecznej uformować około 6-7 kotletów, spłaszczyć je dłonią i obtoczyć w bułce tartej.
Kotlety smażyć z obydwu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor.