Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla wegetarian i tych, którym znudziło sie mięso
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
1. cebule, pora i czosnek posiekać, poddusić na maśle, 2. kaszę przepłukać wrzątkiem, zimna wodą, wrzątkiem i jeszcze raz zimną wodą, dodać do garnka z warzywami, zalać goracym bulionem (ok 1 cm nad poziom kaszy), gotować na małym ogniu, az kasza będzie miekka, w razie potrzeby uzupełnić płyn, wystudzić, 3. 8 jajek ugotowac na twardo, wystudzić, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać surowe jajko, kasze mannę, doprawic do smaku, masa powinna być dość ostra, 4. z masy formować kotlety, obtaczać w bułce tartej, smażyć na oleju, smacznego