Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla wegetarian i tych, którym znudziło sie mięso
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 56
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 171
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 89
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 154
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 56
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 171
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 89
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 154
Składniki
1. cebule, pora i czosnek posiekać, poddusić na maśle, 2. kaszę przepłukać wrzątkiem, zimna wodą, wrzątkiem i jeszcze raz zimną wodą, dodać do garnka z warzywami, zalać goracym bulionem (ok 1 cm nad poziom kaszy), gotować na małym ogniu, az kasza będzie miekka, w razie potrzeby uzupełnić płyn, wystudzić, 3. 8 jajek ugotowac na twardo, wystudzić, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać surowe jajko, kasze mannę, doprawic do smaku, masa powinna być dość ostra, 4. z masy formować kotlety, obtaczać w bułce tartej, smażyć na oleju, smacznego