Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla wegetarian i tych, którym znudziło sie mięso
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 75
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1340
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 283
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 61
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 75
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1340
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 283
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 61
Składniki
1. cebule, pora i czosnek posiekać, poddusić na maśle, 2. kaszę przepłukać wrzątkiem, zimna wodą, wrzątkiem i jeszcze raz zimną wodą, dodać do garnka z warzywami, zalać goracym bulionem (ok 1 cm nad poziom kaszy), gotować na małym ogniu, az kasza będzie miekka, w razie potrzeby uzupełnić płyn, wystudzić, 3. 8 jajek ugotowac na twardo, wystudzić, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać surowe jajko, kasze mannę, doprawic do smaku, masa powinna być dość ostra, 4. z masy formować kotlety, obtaczać w bułce tartej, smażyć na oleju, smacznego