Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla wegetarian i tych, którym znudziło sie mięso
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 928
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5515
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8679
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17829
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 928
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5515
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8679
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17829
Składniki
1. cebule, pora i czosnek posiekać, poddusić na maśle, 2. kaszę przepłukać wrzątkiem, zimna wodą, wrzątkiem i jeszcze raz zimną wodą, dodać do garnka z warzywami, zalać goracym bulionem (ok 1 cm nad poziom kaszy), gotować na małym ogniu, az kasza będzie miekka, w razie potrzeby uzupełnić płyn, wystudzić, 3. 8 jajek ugotowac na twardo, wystudzić, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać surowe jajko, kasze mannę, doprawic do smaku, masa powinna być dość ostra, 4. z masy formować kotlety, obtaczać w bułce tartej, smażyć na oleju, smacznego