Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z kalafiora

Przepis dnia 2017-07-08
Kotlety z kalafiora

Autor:

Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 969

Dodano:

Odsłon: 9223

Pysznie smakują z dipem jogurtowo-czosnkowym, z młodymi ziemniaczkami, w burgerach.

Składniki

  • 1 nieduży kalafior
  • 2 cebule
  • 3 łyżki kaszy manny
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 2 małe jajka
  • 100g żółtego sera
  • natka pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • Pieprz czarny
  • łyżeczka suszonych pomidorów (mielonych)
  • szczypta kuminu
  • majeranek
  • curry
  • olej do smażenia
  • bułka tarta + sezam do obtoczenia
3-4 os. 30 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kalafior podzielić na różyczki, ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, rozgnieść widelcem.
    Cebulę pokroić w kostkę, zrumienić na oleju, ostudzić.
    Ser zetrzeć. Natkę pietruszki posiekać. Czosnek posiekać.
    Do kalafiora dodać cebulę, jajka, ser, mannę i bułkę, wymieszać, doprawić do smaku.
    Z masy formować kotleciki, obtoczyć w bułce wymieszanej z sezamem, smażyć na rumiano z obu stron na oleju.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rosynka 01 marca 2018 Do czego sa suszone pomidory. I jak je zmierzyc lyzeczka? Chyba ze mieline czy jak. Prosze uzupelnic przepis

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń