Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotleciki, bardzo łatwe w przygotowaniu
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8471
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2967
Polecam.
Odsłon: 1722
Polecam.
Odsłon: 497
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8471
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2967
Polecam.
Odsłon: 1722
Polecam.
Odsłon: 497
Składniki
Kalafior podzielić na różyczki i ugotować do miękkości, odcedzić i wystudzić. Pognieść tłuczkiem do ziemniaków.
Dodać pokrojony szczypiorek, sól, pieprz, jajka i kilka łyżek bułki tartej. Ciasto nie powinno być za rzadkie. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Formować kotleciki i panierować je w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano.