Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotleciki, bardzo łatwe w przygotowaniu
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1289
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 789
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1289
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 789
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
Kalafior podzielić na różyczki i ugotować do miękkości, odcedzić i wystudzić. Pognieść tłuczkiem do ziemniaków.
Dodać pokrojony szczypiorek, sól, pieprz, jajka i kilka łyżek bułki tartej. Ciasto nie powinno być za rzadkie. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Formować kotleciki i panierować je w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano.