Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotleciki, bardzo łatwe w przygotowaniu
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 465
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 236
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 465
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 236
Przepis dnia
Składniki
Kalafior podzielić na różyczki i ugotować do miękkości, odcedzić i wystudzić. Pognieść tłuczkiem do ziemniaków.
Dodać pokrojony szczypiorek, sól, pieprz, jajka i kilka łyżek bułki tartej. Ciasto nie powinno być za rzadkie. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Formować kotleciki i panierować je w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano.