Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
moje ulubione danie, proste ale przepyszne, zmieniam tylko rodzaj surówki
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5653
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 947
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33623
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5653
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 947
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33623
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Składniki
1. mięso umyć, pokroić na dość grube kotlety, lekko rozbić, posolić, odstawić na godzinkę, 2. rozgrzać niewielką ilość tłuszczu, obsmażyć kotlety na rumiano, dodać posiekane cebule i czosnek, lekko poddusić, podlać gorącą wodą, dodać łyżkę sosu sojowego, dusić na małym ogniu, 3. obrać ziemniaki, ugotować w osolonej wodzie, gorące przecisnąć przez praskę, przestudzić, uformować kwadrat, podzielić na 4 części, 1 część odsunąć, miejsce wypełnić mąką ziemniaczaną, dorzucić odsunięte ziemniaki, dodać jajko, wyrobić ciasto, formować kluski, wrzucać do wrzącej, osolonej wody, gotować na małym ogniu ok 3-4 min, wyjąć na sitko, przelać zimną wodą, 4. z mąki zrobić zasmażkę, rozprowadzić zimną wodą, zaprawić sos, doprawić do smaku solą i pieprzem, gotować na małym ogniu jeszcze ok 10 min, podawać z kluskami i surówką smacznego