Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z karkówki w panierce, soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz :-)

Przepis dnia 2020-09-03
Kotlety z karkówki w panierce, soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz :-)

Autor:

Przepisów i artykułów: 113 Ocena: 2532

Dodano:

Odsłon: 973

Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam kotlety z karkówki wieprzowej w panierce, chrupiące na zewnątrz i delikatne w środku. Szybki i smaczny sposób na obiad.

Składniki

  • Karkówka wieprzowa 4 kotlety 2-2,5 cm.
  • Jajka 2 szt.
  • Majonez 1 czubata łyżka.
  • Bułka tarta do panierowania.
  • Czosnek 1 ząbek.
  • Majeranek 1 łyżka stołowa.
  • Papryka słodka mielona 1 łyżeczka do herbaty
  • Olej lub smalec do smażenia.
  • Sól do smaku.
  • Pieprz do smaku.
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlety z karkówki w panierce, soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz :-)

Przygotowanie

  1. Mięso myjemy i obsuszamy ręcznikiem papierowym,
    następnie kroimy na 4 równe kotlety 2-2,5 cm. i cienko rozbijamy aby były duże i okazałe, karkówka podczas smażenia się skurczy i podniesie do góry.

    Następnie do dużej miski wbijamy jajka, wrzucamy majonez, posiekany czosnek, majeranek, paprykę, sól i pieprz.
    Całość dokładnie mieszamy.

    Rozbite kotlety wkładamy kolejno do jajecznej marynaty tak aby pokryła całe mięso.

    Do płaskiego naczynia wsypujemy bułkę tartą i kolejno obtaczamy kotlety w bułce.

    Rozgrzewamy patelnię z olejem i smażymy karkówkę aż panierka osiągnie złocisty kolor i skórka będzie chrupiąca :-)

    Gotowe :-)

    Smacznego !!!


    Przepis https://youtu.be/ewzQgqLPors

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń