Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-09-2020
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam kotlety z karkówki wieprzowej w panierce, chrupiące na zewnątrz i delikatne w środku. Szybki i smaczny sposób na obiad.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7864
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 289
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7864
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 289
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Składniki
Mięso myjemy i obsuszamy ręcznikiem papierowym, następnie kroimy na 4 równe kotlety 2-2,5 cm. i cienko rozbijamy aby były duże i okazałe, karkówka podczas smażenia się skurczy i podniesie do góry. Następnie do dużej miski wbijamy jajka, wrzucamy majonez, posiekany czosnek, majeranek, paprykę, sól i pieprz. Całość dokładnie mieszamy. Rozbite kotlety wkładamy kolejno do jajecznej marynaty tak aby pokryła całe mięso. Do płaskiego naczynia wsypujemy bułkę tartą i kolejno obtaczamy kotlety w bułce. Rozgrzewamy patelnię z olejem i smażymy karkówkę aż panierka osiągnie złocisty kolor i skórka będzie chrupiąca :-) Gotowe :-) Smacznego !!! Przepis https://youtu.be/ewzQgqLPors