Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-09-2020
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam kotlety z karkówki wieprzowej w panierce, chrupiące na zewnątrz i delikatne w środku. Szybki i smaczny sposób na obiad.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24768
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 74
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24768
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 74
Składniki
Mięso myjemy i obsuszamy ręcznikiem papierowym, następnie kroimy na 4 równe kotlety 2-2,5 cm. i cienko rozbijamy aby były duże i okazałe, karkówka podczas smażenia się skurczy i podniesie do góry. Następnie do dużej miski wbijamy jajka, wrzucamy majonez, posiekany czosnek, majeranek, paprykę, sól i pieprz. Całość dokładnie mieszamy. Rozbite kotlety wkładamy kolejno do jajecznej marynaty tak aby pokryła całe mięso. Do płaskiego naczynia wsypujemy bułkę tartą i kolejno obtaczamy kotlety w bułce. Rozgrzewamy patelnię z olejem i smażymy karkówkę aż panierka osiągnie złocisty kolor i skórka będzie chrupiąca :-) Gotowe :-) Smacznego !!! Przepis https://youtu.be/ewzQgqLPors