Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, smaczny i bardzo tani przepis na pieczone kotleciki z kaszanki, podawane z dodatkiem tartych buraczków. Potrawa popularna w Polsce w czasach PRL. Dzięki pieczeniu w piekarniku bez dodatku tłuszczu potrawa jest mniej kaloryczna.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113066
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113066
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Składniki
Do obranej z osłonek kaszanki dodajemy bułkę, prażoną cebulkę, surowe jajko, musztardę, majeranek i płaską łyżeczkę pieprzu Wyrabiamy dłonią do momentu połączenia się składników.
Wilgotnymi dłońmi formujemy kotleciki i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez około 20 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Buraki i jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach i przekładamy do dużej miski. Dodajemy kilka łyżek oliwy Następnie doprawiamy solą, pieprzem i słodzikiem(opcjonalnie). Mieszamy. Gotowe buraczki schładzamy w lodówce.
Upieczone kotleciki podajemy z gotowanymi ziemniakami i buraczkami. Smacznego.