Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, smaczny i bardzo tani przepis na pieczone kotleciki z kaszanki, podawane z dodatkiem tartych buraczków. Potrawa popularna w Polsce w czasach PRL. Dzięki pieczeniu w piekarniku bez dodatku tłuszczu potrawa jest mniej kaloryczna.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 519
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2681
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 737
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2993
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 519
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2681
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 737
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2993
Składniki
Do obranej z osłonek kaszanki dodajemy bułkę, prażoną cebulkę, surowe jajko, musztardę, majeranek i płaską łyżeczkę pieprzu Wyrabiamy dłonią do momentu połączenia się składników.
Wilgotnymi dłońmi formujemy kotleciki i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez około 20 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Buraki i jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach i przekładamy do dużej miski. Dodajemy kilka łyżek oliwy Następnie doprawiamy solą, pieprzem i słodzikiem(opcjonalnie). Mieszamy. Gotowe buraczki schładzamy w lodówce.
Upieczone kotleciki podajemy z gotowanymi ziemniakami i buraczkami. Smacznego.