Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, smaczny i bardzo tani przepis na pieczone kotleciki z kaszanki, podawane z dodatkiem tartych buraczków. Potrawa popularna w Polsce w czasach PRL. Dzięki pieczeniu w piekarniku bez dodatku tłuszczu potrawa jest mniej kaloryczna.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 159
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22373
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 188
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 159
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22373
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 188
Składniki
Do obranej z osłonek kaszanki dodajemy bułkę, prażoną cebulkę, surowe jajko, musztardę, majeranek i płaską łyżeczkę pieprzu Wyrabiamy dłonią do momentu połączenia się składników.
Wilgotnymi dłońmi formujemy kotleciki i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez około 20 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Buraki i jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach i przekładamy do dużej miski. Dodajemy kilka łyżek oliwy Następnie doprawiamy solą, pieprzem i słodzikiem(opcjonalnie). Mieszamy. Gotowe buraczki schładzamy w lodówce.
Upieczone kotleciki podajemy z gotowanymi ziemniakami i buraczkami. Smacznego.