Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, smaczny i bardzo tani przepis na pieczone kotleciki z kaszanki, podawane z dodatkiem tartych buraczków. Potrawa popularna w Polsce w czasach PRL. Dzięki pieczeniu w piekarniku bez dodatku tłuszczu potrawa jest mniej kaloryczna.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 883
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 883
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Do obranej z osłonek kaszanki dodajemy bułkę, prażoną cebulkę, surowe jajko, musztardę, majeranek i płaską łyżeczkę pieprzu Wyrabiamy dłonią do momentu połączenia się składników.
Wilgotnymi dłońmi formujemy kotleciki i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez około 20 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Buraki i jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach i przekładamy do dużej miski. Dodajemy kilka łyżek oliwy Następnie doprawiamy solą, pieprzem i słodzikiem(opcjonalnie). Mieszamy. Gotowe buraczki schładzamy w lodówce.
Upieczone kotleciki podajemy z gotowanymi ziemniakami i buraczkami. Smacznego.