Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z kaszy i wędzonej ryby

Kotlety z kaszy i wędzonej ryby

Autor:

Przepisów i artykułów: 2645 Ocena: 20958

Dodano:

Odsłon: 3629

Smaczne kotleciki na obiad.

Składniki

  • Kasza gryczana 1/3 szklanki
  • Kasza jęczmienna 1/3 szklanki
  • kasza jaglana 1/3 szklanki
  • 2 szklanki wody lub rosołu
  • ryba wędzona 15 dag (dowolna)
  • Ser żółty starty 5 łyżek
  • Jajo kurze 2 szt
  • tłuszcz 2 łyżki
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól do smaku
  • papryka ostra mielona do smaku
  • bułka tarta do panierki
  • tłuszcz do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlety z kaszy i wędzonej ryby

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kaszę wymieszać i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem tłuszczu lub na rosole. Do przestudzonej kaszy dodać starty ser, posiekaną rybę, natkę pietruszki i jajka. Doprawić do smaku, dokładnie wymieszać, w razie potrzeby zagęścić bułką tartą. Formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z dowolnym sosem, super smakują z kopytkami z dodatkiem surówki z marchewki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń