Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam kaszą jaglaną. To chyba moja ulubiona -ze wszystkich kasz najbardziej ta przypada mi do gustu. Dlatego też próbuję włączać ją w różne przepisy i dzisiaj proponuję kotleciki z kaszy jaglanej z dodatkiem pieczarek.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 937
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 256
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 774
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3622
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 937
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 256
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 774
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3622
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Składniki
W garnku zagotowałam 2 szklanki wody. Wsypuję kaszę. Gdy zacznie się gotować, dodaję łyżkę masła i na małym ogniu gotuję ją około 20 minut.
Pozostałe masło roztapiam na patelni, wrzucam drobno posiekaną cebulkę i podsmażam. Dodaję drobno pokrojone pieczarki i startą na małych oczkach marchewkę. Podlewam mniej więcej kubkiem wody i duszę do miękkości. Doprawiam solą, pieprzem i papryką.
W misce mam już ugotowaną kaszę. Dokładam przestudzoną nieco zawartość patelni i mieszam. Wbijam jajko i dodaję posiekany szczypiorek – ponownie mieszam. Jeżeli masa jest zbyt rzadka można dodać łyżkę bułki tartej.
Formuję na dłoni kotleciki, lekko je spłaszczam i obtaczam w bułeczce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju na złoto z obydwu stron. Kotleciki mają lekko chrupiącą skórkę, a w środku są mięciutkie, pachnące, delikatne. Smacznego!!!