Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i zdrowe kotlety.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8459
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 535
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8459
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 535
Składniki
Kaszę jaglaną ugotować do miękkości (może być lekko rozgotowana) w lekko osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić.
Brokuła podzielić na mniejsze różyczki i gotować przez około 5 minut, odcedzić, ostudzić i rozdrobnić blenderem.
Cebulę obrać, drobno posiekać i podsmażyć na oleju.
Do miski przełożyć kaszę jaglana, brokuła, cebulę, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, natkę pietruszki, jajko, 2 łyżki bułki tartej oraz sól, pieprz oraz paprykę mieloną. Całość dokładnie wymieszać.
Z masy formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.