Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Próbowałam swoim domownikom przemycić trochę kalafiora... Udało się, choć nie wszystkim ;)
Kalafiora obieramy, dzielimy na różyczki i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.
Przelaną wrzątkiem kaszę jaglaną wrzucamy na gotujący się bulion, zmniejszamy ogień i gotujemy do całkowitego wchłonięcia płynu, pilnując i mieszając, by się nie przypaliła.
Przestudzonego kalafiora rozdrabniamy blenderem lub widelcem. Łączymy z kaszą jaglaną, posiekaną natką pietruszki, jajkiem, łyżką bułki tartej i przyprawami (czosnek przeciskamy przez praskę lub drobniutko siekamy).
Wyrabiamy gładką masę. Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu i podajemy na ciepło z ulubionymi dodatkami.
Smaczne, mięciutkie kotleciki dobre jako propozycja na obiad lub ciepłą kolację
Odsłon: 21617
Przepis dnia
Kotlety z kalafiora i jajek to pyszny dodatek do obiadu oraz idealny wybór dl...
Odsłon: 9319
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1627
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17447
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 399
Pyszna, bardzo szybka i prosta sałatka z serkiem pleśniowym.
Odsłon: 7673
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1627
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17447
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 399
Pyszna, bardzo szybka i prosta sałatka z serkiem pleśniowym.
Odsłon: 7673
Składniki
Kalafiora obieramy, dzielimy na różyczki i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Przelaną wrzątkiem kaszę jaglaną wrzucamy na gotujący się bulion, zmniejszamy ogień i gotujemy do całkowitego wchłonięcia płynu, pilnując i mieszając, by się nie przypaliła. Przestudzonego kalafiora rozdrabniamy blenderem lub widelcem. Łączymy z kaszą jaglaną, posiekaną natką pietruszki, jajkiem, łyżką bułki tartej i przyprawami (czosnek przeciskamy przez praskę lub drobniutko siekamy). Wyrabiamy gładką masę. Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu i podajemy na ciepło z ulubionymi dodatkami.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Soczysta karkówka z grilla
Dania główne
Siekane kotleciki drobiowe
Dania główne
Ślimaczki z młodej kapusty
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Soczysta karkówka z grilla
Soczysta karkówka z grilla jest marzeniem każdego organizującego rodzinne bar...
Odsłon: 121
Siekane kotleciki drobiowe
Siekane kotleciki drobiowe z groszkiem to doskonała alternatywa dla tradycyjn...
Odsłon: 448