Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Próbowałam swoim domownikom przemycić trochę kalafiora... Udało się, choć nie wszystkim ;)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1378
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1378
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Składniki
Kalafiora obieramy, dzielimy na różyczki i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Przelaną wrzątkiem kaszę jaglaną wrzucamy na gotujący się bulion, zmniejszamy ogień i gotujemy do całkowitego wchłonięcia płynu, pilnując i mieszając, by się nie przypaliła. Przestudzonego kalafiora rozdrabniamy blenderem lub widelcem. Łączymy z kaszą jaglaną, posiekaną natką pietruszki, jajkiem, łyżką bułki tartej i przyprawami (czosnek przeciskamy przez praskę lub drobniutko siekamy). Wyrabiamy gładką masę. Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu i podajemy na ciepło z ulubionymi dodatkami.