Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Próbowałam swoim domownikom przemycić trochę kalafiora... Udało się, choć nie wszystkim ;)
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 2814
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 232
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 109
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 2814
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 232
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 109
Składniki
Kalafiora obieramy, dzielimy na różyczki i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Przelaną wrzątkiem kaszę jaglaną wrzucamy na gotujący się bulion, zmniejszamy ogień i gotujemy do całkowitego wchłonięcia płynu, pilnując i mieszając, by się nie przypaliła. Przestudzonego kalafiora rozdrabniamy blenderem lub widelcem. Łączymy z kaszą jaglaną, posiekaną natką pietruszki, jajkiem, łyżką bułki tartej i przyprawami (czosnek przeciskamy przez praskę lub drobniutko siekamy). Wyrabiamy gładką masę. Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu i podajemy na ciepło z ulubionymi dodatkami.