Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, bezmięsne kotlety
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 99
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 98
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 99
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 98
Składniki
1. kaszę jaglaną przepłukać gorącą wodą, potem zimną, gorąca i znów zimną, zalać gorącym bulionem warzywnym (ok 2 cm na powierzchnię kaszy), ugotować do miękkości, przestudzić, 2. marchew zetrzeć na tarce, cebule i czosnek posiekać, warzywa poddusić na łyżce masła, dodac łyzke sosu sojowego, wystudzić 3. kaszę i warzywa wymieszać, dodać jajko, łyzkę maki, doprawic solą i pieprzem, formowac kotlety, obtaczać w bułce tartej, smazyć na rozgrzanym oleju, podawać z surówka smacznego