Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna, zdrowa odmiana kotletów - z kaszy jaglanej z dodatkiem pomidorów. smakują zarówno na ciepło i na zimno, z sosem lub bez
Faszerowana papryka to jedno z tych dań, które łączą w sobie wyjątkowy smak,...
Odsłon: 107
Suflet twarogowy z sezonowymi owocami to rewelacyjne letnie śniadanie lub des...
Odsłon: 3755
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 120
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 486
Robi wrażenie, ponieważ w przekroju wygląda jak szachownica. Mięciuteńkie cia...
Odsłon: 2719
Faszerowana papryka to jedno z tych dań, które łączą w sobie wyjątkowy smak,...
Odsłon: 107
Suflet twarogowy z sezonowymi owocami to rewelacyjne letnie śniadanie lub des...
Odsłon: 3755
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 120
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 486
Robi wrażenie, ponieważ w przekroju wygląda jak szachownica. Mięciuteńkie cia...
Odsłon: 2719
Składniki
Kaszę jaglaną przeplukać na sitku i ugotować w 1 szkl. osolonego wrzątku ok. 15-20 min. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę, przesmażyć, pod koniec smażenia dodać pokrojonego w kostkę pomidora, smażyć 1 min. Do ugotowanej kaszy dodać jajko, cebulę, czosnek i pomidora, przyprawić pieprzem i przyprawami. Uformować kotlety i smażyć po kilka minut z każdej strony. Podawać z sosem i ulubionymi warzywami lub surówką. Smacznego :-)