Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna, zdrowa odmiana kotletów - z kaszy jaglanej z dodatkiem pomidorów. smakują zarówno na ciepło i na zimno, z sosem lub bez
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 86
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 191
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 86
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 191
Składniki
Kaszę jaglaną przeplukać na sitku i ugotować w 1 szkl. osolonego wrzątku ok. 15-20 min. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę, przesmażyć, pod koniec smażenia dodać pokrojonego w kostkę pomidora, smażyć 1 min. Do ugotowanej kaszy dodać jajko, cebulę, czosnek i pomidora, przyprawić pieprzem i przyprawami. Uformować kotlety i smażyć po kilka minut z każdej strony. Podawać z sosem i ulubionymi warzywami lub surówką. Smacznego :-)