Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wyobrażam sobie obiadu bez kawałka mięsa, więc te kotlety traktuję jak dodatek do niego niż główną część. ;-) Podane z sosem, np. pieczarkowym są jeszcze smaczniejsze. Kasza jaglana to bardzo wartościowe źródło witamin i mikroelementów.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8792
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7586
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5178
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328369
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8792
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7586
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5178
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328369
Składniki
Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy i studzimy. Koperek siekamy.
Wszystkie składniki przekładamy do miski, mieszamy i doprawiamy do smaku. I tutaj musimy zdecydować czy dodajemy surowe jajko - jeśli masa jest zbyt mało klejąca, robimy to.
Kotlety smażymy na rozgrzanej, suchej patelni teflonowej, z dwóch stron, do zarumienienia.