Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wyobrażam sobie obiadu bez kawałka mięsa, więc te kotlety traktuję jak dodatek do niego niż główną część. ;-) Podane z sosem, np. pieczarkowym są jeszcze smaczniejsze. Kasza jaglana to bardzo wartościowe źródło witamin i mikroelementów.
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 22
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 30
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 25
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 27
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 23
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 22
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 30
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 25
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 27
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 23
Składniki
Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy i studzimy. Koperek siekamy.
Wszystkie składniki przekładamy do miski, mieszamy i doprawiamy do smaku. I tutaj musimy zdecydować czy dodajemy surowe jajko - jeśli masa jest zbyt mało klejąca, robimy to.
Kotlety smażymy na rozgrzanej, suchej patelni teflonowej, z dwóch stron, do zarumienienia.