Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne kotleciki w sam raz na niedzielny lekki obiad :)
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 42
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 232
Gryczany makaron soba z kurczakiem w azjatyckim stylu. Z kapustą pak choi, po...
Odsłon: 43
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 42
Kurczak w sosie pieczarkowym to pyszne i aromatyczne danie, a zarazem bardzo...
Odsłon: 7890
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 42
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 232
Gryczany makaron soba z kurczakiem w azjatyckim stylu. Z kapustą pak choi, po...
Odsłon: 43
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 42
Kurczak w sosie pieczarkowym to pyszne i aromatyczne danie, a zarazem bardzo...
Odsłon: 7890
Składniki
Kaszę wsypać do garnka, zalać 3 szklankami zimnej wody. Od momentu gdy zawrze, gotować około 40 minut pod przykryciem.
Wątróbkę oczyścić, opłukać, osuszyć. Usmażyć na gorącym oleju. Zdjąć z patelni. Na pozostałym oleju podsmażyć cebulę.
Wątróbkę, cebulę i kaszę przepuścić przez maszynkę do mięsa. Do masy wbić jajko, przyprawić solą i pieprzem. Wyrobić.
Z masy formować małe kotleciki. Panierować w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z surówkami.