Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne kotleciki w sam raz na niedzielny lekki obiad :)
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 6541
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2254
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 13370
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 6541
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2254
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 13370
Składniki
Kaszę wsypać do garnka, zalać 3 szklankami zimnej wody. Od momentu gdy zawrze, gotować około 40 minut pod przykryciem.
Wątróbkę oczyścić, opłukać, osuszyć. Usmażyć na gorącym oleju. Zdjąć z patelni. Na pozostałym oleju podsmażyć cebulę.
Wątróbkę, cebulę i kaszę przepuścić przez maszynkę do mięsa. Do masy wbić jajko, przyprawić solą i pieprzem. Wyrobić.
Z masy formować małe kotleciki. Panierować w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z surówkami.