Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedrogie danie dla smakoszy kaszy.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 133
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4287
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11679
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6676
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5541
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13766
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 133
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4287
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11679
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6676
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5541
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13766
Składniki
Kaszę ugotować w osolonym wrzątku.Wyjąć z woreczków i ostudzić.Suszone grzyby namoczyć we wrzątku i drobno pokroić.
Cebulę drobno posiekać podsmażyć na smalcu razem z drobno pokrojonymi pieczarkami.Dodać suszone grzyby.Doprawić solą i pieprzem.4 łyżki farszu odłożyć do przygotowania sosu.
Kaszę i farsz grzybowy połączyć,dodać zieleninkę,jajka i doprawić do smaku(nie żałować ponieważ jak słabo doprawimy kotlety będą mdłe)Wszystko dobrze wymieszać i formować kotleciki.Obtoczyć w bułce i smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu.Kotlety przewracać kiedy dobrze się przysmażą ponieważ jak zrobimy to za szybko to się rozpadną.
PRZYGOTOWANIE SOSU Odłożony farsz przełożyć do garnuszka,zalać wodą i gotować razem z kostką rosołową,zielem i liściem 15 min.(można dodać jeszcze parę grzybów suszonych wtedy sos będzie miał bardziej intensywny smak).Sos zagęścić zaklepką i zabielić śmietaną.Doprawić do smaku
Kotleciki podawać polane sosem grzybowym lub pomidorowym.Smacznego!!!!!