Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedrogie danie dla smakoszy kaszy.
Dziś proponuję kotlety z kaszy jęczmiennej, są bardzo smaczne syte i pożywn...
Odsłon: 9569
Kasza jaglana to popularny składnik dań mięsnych, zup, a nawet deserów. Wraz...
Odsłon: 17747
Szybkie babeczki bez użycia miksera idealne na święta i inne okazje .
Odsłon: 1865
Szybkie babeczki bez użycia miksera idealne na święta i inne okazje .
Odsłon: 1865
Składniki
Kaszę ugotować w osolonym wrzątku.Wyjąć z woreczków i ostudzić.Suszone grzyby namoczyć we wrzątku i drobno pokroić.
Cebulę drobno posiekać podsmażyć na smalcu razem z drobno pokrojonymi pieczarkami.Dodać suszone grzyby.Doprawić solą i pieprzem.4 łyżki farszu odłożyć do przygotowania sosu.
Kaszę i farsz grzybowy połączyć,dodać zieleninkę,jajka i doprawić do smaku(nie żałować ponieważ jak słabo doprawimy kotlety będą mdłe)Wszystko dobrze wymieszać i formować kotleciki.Obtoczyć w bułce i smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu.Kotlety przewracać kiedy dobrze się przysmażą ponieważ jak zrobimy to za szybko to się rozpadną.
PRZYGOTOWANIE SOSU Odłożony farsz przełożyć do garnuszka,zalać wodą i gotować razem z kostką rosołową,zielem i liściem 15 min.(można dodać jeszcze parę grzybów suszonych wtedy sos będzie miał bardziej intensywny smak).Sos zagęścić zaklepką i zabielić śmietaną.Doprawić do smaku
Kotleciki podawać polane sosem grzybowym lub pomidorowym.Smacznego!!!!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Lasagne ze szpinakiem, beszamelem i suszonymi pomidorami
Dania główne
Zrazy w sosie paprykowym
Dania główne
Kotlety z indyka z młodą kapustką
Dania główne
Wielkanocna tarta z białą kiełbasą w blasku słonecznego jajka
Lasagne ze szpinakiem, beszamelem i suszonymi pomidorami
Danie równie piękne jak pyszne ;) Płaty makaronowe przekładane masą szpinakow...
Odsłon: 50
Zrazy w sosie paprykowym
Kilka prostych składników i pyszne roladki z porą lądują ma Twoim talerzu. Ro...
Odsłon: 132