Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotleciki z kaszy mannej. Alternatywa dla znudzonych kotletami typowo mięsnymi.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1058
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 369
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3240
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 689
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1058
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 369
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3240
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 689
Składniki
Przygotować bulion. Gdy zacznie się gotować stopniowo, powoli wsypujemy kaszę cały czas mieszając. Gotować 5 min na małym ogniu. Zestawić z ognia i przestudzić. Do przestudzonej masy wbić jajko, dodać zioła, ser żółty, pokrojoną w cieniutkie paseczki wędlina i roztarty czosnek. Przyprawić i dokładnie wymieszać.
Wilgotnymi dłońmi formujemy z masy kotleciki. Panierujemy w bułce tartej ( u mnie bułka tarta ze złocistym lnem mielonym ).
Na rozgrzanym oleju smażymy z obu stron na złoto. Ja zazwyczaj podaję je z sałatką ze świeżych warzyw lub sosem pieczarkowym. Smacznego!