Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotleciki z kaszy mannej. Alternatywa dla znudzonych kotletami typowo mięsnymi.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 41
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 121
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 41
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 121
Składniki
Przygotować bulion. Gdy zacznie się gotować stopniowo, powoli wsypujemy kaszę cały czas mieszając. Gotować 5 min na małym ogniu. Zestawić z ognia i przestudzić. Do przestudzonej masy wbić jajko, dodać zioła, ser żółty, pokrojoną w cieniutkie paseczki wędlina i roztarty czosnek. Przyprawić i dokładnie wymieszać.
Wilgotnymi dłońmi formujemy z masy kotleciki. Panierujemy w bułce tartej ( u mnie bułka tarta ze złocistym lnem mielonym ).
Na rozgrzanym oleju smażymy z obu stron na złoto. Ja zazwyczaj podaję je z sałatką ze świeżych warzyw lub sosem pieczarkowym. Smacznego!