Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z PRL - u , smaczne i szybkie. Takie kotlety możemy przygotować z szerokiej kiełbasy np. krakowskiej lub szynkowej a ja po prostu przygotowałam je z mortadeli kiedyś bardzo popularnej a teraz można powiedzieć wraca do łask.
patelnia, trzepaczka, naczynie wyższe na ciasto naleśnikowe, widelec,
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 136
Te wrapy są idealnym rozwiązaniem obiadowym nawet dla niejadków! Bo kto nie l...
Odsłon: 62
Placki na bazie kaszy gryczanej i włoszczyzny. Do smaku można dodać zieloną p...
Odsłon: 38
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 136
Te wrapy są idealnym rozwiązaniem obiadowym nawet dla niejadków! Bo kto nie l...
Odsłon: 62
Placki na bazie kaszy gryczanej i włoszczyzny. Do smaku można dodać zieloną p...
Odsłon: 38
Składniki
Z mąki , żółtka 0,3 litra wody i oleju przygotować ciasto naleśnikowe. Białko ubić na pianę , a następnie dodać do ciasta i wymieszać. Każdy plaster kiełbasy( bez skóry) zanurzać w cieście i obsmażać na rozgrzanym oleju z obu stron. Podawać z ostrym sosem i z ulubioną surówką. U mnie dodatkowo z frytkami.
Kotlety gotowe do podania.