Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z PRL - u , smaczne i szybkie. Takie kotlety możemy przygotować z szerokiej kiełbasy np. krakowskiej lub szynkowej a ja po prostu przygotowałam je z mortadeli kiedyś bardzo popularnej a teraz można powiedzieć wraca do łask.
patelnia, trzepaczka, naczynie wyższe na ciasto naleśnikowe, widelec,
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8581
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17377
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 520
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 81
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 200
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8581
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17377
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 520
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 81
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 200
Składniki
Z mąki , żółtka 0,3 litra wody i oleju przygotować ciasto naleśnikowe. Białko ubić na pianę , a następnie dodać do ciasta i wymieszać. Każdy plaster kiełbasy( bez skóry) zanurzać w cieście i obsmażać na rozgrzanym oleju z obu stron. Podawać z ostrym sosem i z ulubioną surówką. U mnie dodatkowo z frytkami.
Kotlety gotowe do podania.