Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne,chrupiące o ciekawym i pysznym smaku. Serdecznie polecam:)
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 238
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1450
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8914
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 238
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1450
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8914
Składniki
Kapustę odsączyć z nadmiaru soku,dać do garnka nalać wodę i gotować 40min.Odcedzić i zimną odcisnąć z nadmiaru wody. Osobno na patelni zrumienić cebulę i boczek pokrojone w kostkę. Kaszę bulgur ugotować i wystudzić.Dać do miski,dodać drobno pokrojoną kapustę wystudzoną cebulę z boczkiem,jajka,kminek,pieprz i sól do smaku. Masę dobrze wyrobić.Mokrymi rękoma formować kotlety,obtoczyć w bułce tartej i kłaść na rozgrzany tłuszcz. Ostrożnie obracać ponieważ kotlety są delikatne ,żeby nam się nie rozpadły. Po usmażeniu dać na ręcznik papierowy by obciekły z nadmiaru tłuszczu. Można podawać z sosem pomidorowym lub grzybowym.
Smacznego życzę!