Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z kiszonej kapusty i kaszy bulgur.

Kotlety z kiszonej kapusty i kaszy bulgur.

Autor:

Przepisów i artykułów: 817 Ocena: 15713

Dodano:

Odsłon: 11940

Delikatne,chrupiące o ciekawym i pysznym smaku. Serdecznie polecam:)

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę odsączyć z nadmiaru soku,dać do garnka nalać wodę i gotować 40min.Odcedzić i zimną odcisnąć z nadmiaru wody.

    Osobno na patelni zrumienić cebulę i boczek pokrojone w kostkę.

    Kaszę bulgur ugotować i wystudzić.Dać do miski,dodać drobno pokrojoną kapustę wystudzoną cebulę z boczkiem,jajka,kminek,pieprz i sól do smaku.

    Masę dobrze wyrobić.Mokrymi rękoma formować kotlety,obtoczyć w bułce tartej i kłaść na rozgrzany tłuszcz.

    Ostrożnie obracać ponieważ kotlety są delikatne ,żeby nam się nie rozpadły.

    Po usmażeniu dać na ręcznik papierowy by obciekły z nadmiaru tłuszczu.

    Można podawać z sosem pomidorowym lub grzybowym.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 29 stycznia 2018 Chciałem coś napisać, ale jak widzę, na wszystkie pytania odpowiedzi już padły ;)
Pozostaje tylko robić przy najbliższej okazji :D
Odpowiedzi: 2 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 29 stycznia 2018 ale smaczne, myslisz ze mozna zrobic bez boczku, wersje wegetarianska? :) Odpowiedzi: 7 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń