Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i chrupiące kotlety z kurczaka, a w środku soczyste. Polecam serdecznie.
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 319
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1670
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 319
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1670
Składniki
Filety umyć i przekroić wzdłuż na równe części, Do jajka wsypać wszystkie przyprawy i wybełtać. Następnie pokrojonego fileta mieszamy z jajkiem. Całość można odstawić na kilka minut do lodówki.
Do miski wsypać bułkę tartą, a następnie obtoczyć pojedynczo kotlety. Na rozgrzany tłuszcz kładziemy obtoczone w bułce tartej kotlety i smażymy aż panierka stanie się chrupiąca i złocista. To będzie znak że kotlety są gotowe !!!