Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z kurczaka faszerowane pieczarkami i mozzarellą
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 84
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 190
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 84
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 190
Składniki
Na patelni na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodać pieczarki pokrojone w plasterki i podsmażyć całość do odparowania wody. Doprawić solą praz pieprzem. Mozzarelle pokroić na plasterki. Każdy filet przekroić na 3 kotlety i lekko rozbić tłuczkiem. Doprawić z każdej strony solą praz pieprzem. Na jednej stronie każdego kawałka kurczaka nałożyć pieczarki oraz plastry mozzarelli. Fileta złożyć na pół tworząc kieszonkę (zobacz film poniżej). Obtoczyć w jajku i bułce tartej. Usmażyć na złoty kolor z każdej strony. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego!