Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-11-2024
Kotlety z kurczaka faszerowane pieczarkami i mozzarellą
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1836
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17895
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1934
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1836
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17895
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1934
Składniki
Na patelni na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodać pieczarki pokrojone w plasterki i podsmażyć całość do odparowania wody. Doprawić solą praz pieprzem.
Mozzarelle pokroić na plasterki.
Każdy filet przekroić na 3 kotlety i lekko rozbić tłuczkiem. Doprawić z każdej strony solą praz pieprzem.
Na jednej stronie każdego kawałka kurczaka nałożyć pieczarki oraz plastry mozzarelli. Fileta złożyć na pół tworząc kieszonkę (zobacz film poniżej). Obtoczyć w jajku i bułce tartej. Usmażyć na złoty kolor z każdej strony. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego!