Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-11-2024
Kotlety z kurczaka faszerowane pieczarkami i mozzarellą
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14427
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1680
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16538
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6643
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14427
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1680
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16538
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6643
Składniki
Na patelni na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodać pieczarki pokrojone w plasterki i podsmażyć całość do odparowania wody. Doprawić solą praz pieprzem.
Mozzarelle pokroić na plasterki.
Każdy filet przekroić na 3 kotlety i lekko rozbić tłuczkiem. Doprawić z każdej strony solą praz pieprzem.
Na jednej stronie każdego kawałka kurczaka nałożyć pieczarki oraz plastry mozzarelli. Fileta złożyć na pół tworząc kieszonkę (zobacz film poniżej). Obtoczyć w jajku i bułce tartej. Usmażyć na złoty kolor z każdej strony. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego!