Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z kurczaka w skorupce

Kotlety z kurczaka w skorupce

Autor:

Przepisów i artykułów: 535 Ocena: 16834

Dodano:

Odsłon: 10412

Chrupiąca skórka z wierzchu i delikatne, soczyste mięso w środku. Bardzo miła odmiana dla tych tradycyjnych kotletów panierowanych bułką tartą. Julka stwierdziła, że smakują jak z MaCa.

Składniki

  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 jajka
  • 5-6 łyżek mąki ( ja użyłam orkiszowej)
  • 1 łyżeczka granulowanego czosnku
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • olej kokosowy do smażenia
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso z kurczaka kroimy w cienkie plastry. Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem.

  2. Tak przygotowane mięso moczymy w roztrzepanych jajkach.

  3. Obtaczamy dokładnie w mące.

  4. Smażymy na dobrze rozgrzany tłuszczu, na średnim ogniu.

  5. Kotlety smażymy z każdej strony na złoto-brązowy kolor.

  6. Podajemy zaraz po usmażeniu. Smacznego !!!

  7. ;-D

  8. ;-)))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (22)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń