Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na niedzielny obiad lub danie na różne imprezy. Filet z kurczaka w naleśnikowej panierce pod nietypową pierzynką, każdego skusi
Polecam.
Odsłon: 174
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 587
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 14
Polecam.
Odsłon: 174
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 587
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 14
Składniki
Sposób przygotowania ciasta naleśnikowego: 1. Mąkę, sól wsypuję do miski, wbijam jajko, wlewam wodę, mieszając stopniowo mleko.
Sposób przygotowania kotletów: 1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam przyprawą do kurczaka oraz solą. 2. Mięso zanurzam w cieście naleśnikowym i smażę z obu stron na rozgrzanym oleju. 3. Po usmażeniu kotlety układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Sposób przygotowania pierzynki: 1. Cebulę obieram drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju, po usmażeniu studzę, przekładam do naczynia. Jajka gotuję na twardo, po ugotowaniu studzę, obieram, drobno siekam i łączę z cebulą. 2. Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach, przekładam do jajek. 3. Następnie dodaję majonez, doprawiam pieprzem oraz solą, mieszam. 4. Pierzynkę nakładam na każdy kotlet. 5. Kotlety zapiekam 10 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.
6. Kotlety gotowe, podaję z ziemniakami oraz sałatką. 7. Smacznego.