Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety panierowane w bułce tartej lub mące to najbardziej popularny sposób przygotowania mięsa do obiadu. To szybkie rozwiązanie, ale nie najzdrowsze ani najsmaczniejsze. Znacznie więcej smaku (i wartości odżywczych!) możesz wydobyć z fileta drobiowego, jeśli poświęcisz kwadrans dodatkom i pozwolisz daniu „dojrzeć” w piekarniku! Wypróbuj przepis na kotlety z kurczaka zapiekane w sosie.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336693
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4052
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423184
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2619
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336693
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4052
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423184
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2619
Składniki
Opłucz filety z kurczaka pod bieżącą wodą, oczyść z błonek i chrząstek. Przekrój każdy wzdłuż na pół. Oprósz solą i pieprzem. Odłóż na co najmniej pół godziny do lodówki.
Obierz i pokrój drobno cebulę. Zeszklij na maśle klarowanym. Wlej na patelnię śmietanę wymieszaną z musztardą. Duś przez chwilę. Dodaj curry, starty na tarce o drobnych oczkach parmezan i posiekaną pietruszkę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Natłuść olejem dno naczynia żaroodpornego i ułóż w nim obsmażone mięso. Zalej równomiernie sosem musztardowym. Wstaw pod przykryciem do piekarnika nagrzanego do 190°C. Piecz przez 30 minut (w połowie czasu przewróć mięso na drugą stronę). Zdejmij przykrycie i zapiekaj jeszcze przez kilka minut.
Podawaj kotlety z kurczaka zapiekane w sosie musztardowym z frytkami, ziemniaczanym purée lub z ryżem.