Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierowany filet z kurczaka podany z ziemniakami i mizerią z pomidorów. Polecam :)
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24398
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 318
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 374
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24398
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 318
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 374
Składniki
Na początek robimy mizerię z pomidorów. Wymyte pomidory kroimy w plastry, cebulkę w kostkę. Doprawiamy pieprzem i solą,wlewamy śmietankę i mieszamy. Odstawiamy do lodówki na czas przygotowania dania. Filety podwójne dzielimy na 2 połówki i te połówki fileta kroimy na połowę (4 kawałki z kompletnego fileta), rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy.
Pryprawione filety zanurzamy w roztrzepanym i osolonym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane plastry fileta układamy na gorącą z tłuszczem patelnię i smażymy pod przykryciem na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.
W między czasie gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki. Gdy ziemniaki będą miękkie odlewamy z nich wodę, odparowujemy, tłuczemy.
Ziemniaki wkładamy specjalną łyżką na talerz, obok kładziemy usmażony kotlet z fileta i mizerię z pomidorów. Możemy udekorować danie bazylią. Smacznego :)