Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierowany filet z kurczaka podany z ziemniakami i mizerią z pomidorów. Polecam :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10559
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5338
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12969
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4711
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10559
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5338
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12969
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4711
Składniki
Na początek robimy mizerię z pomidorów. Wymyte pomidory kroimy w plastry, cebulkę w kostkę. Doprawiamy pieprzem i solą,wlewamy śmietankę i mieszamy. Odstawiamy do lodówki na czas przygotowania dania. Filety podwójne dzielimy na 2 połówki i te połówki fileta kroimy na połowę (4 kawałki z kompletnego fileta), rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy.
Pryprawione filety zanurzamy w roztrzepanym i osolonym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane plastry fileta układamy na gorącą z tłuszczem patelnię i smażymy pod przykryciem na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.
W między czasie gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki. Gdy ziemniaki będą miękkie odlewamy z nich wodę, odparowujemy, tłuczemy.
Ziemniaki wkładamy specjalną łyżką na talerz, obok kładziemy usmażony kotlet z fileta i mizerię z pomidorów. Możemy udekorować danie bazylią. Smacznego :)