Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grzybowy w pełni, a więc pora na przysmak z grzybami w roli głównej. Dlatego moją propozycją są aromatyczne i przepyszne kotleciki z grzybów. Mogą stanowić świetną przekąskę lub gorącą kolacją , można je również podać na obiad z surówką i ziemniakami.
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony różowymi w...
Odsłon: 183
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 3195
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2416
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony różowymi w...
Odsłon: 183
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 3195
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2416
Składniki
Grzyby oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę razem z trzonkami. Cebulę również kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzanym maśle smażymy grzyby, a po 5 minutach dodajemy pokrojoną cebulkę, całość mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Po usmażeniu grzyby odstawiamy z ognia i studzimy. Do miski przekładamy usmażone grzyby, dodajemy jajka, bułkę tartą i całość dokładnie mieszamy.
Z masy grzybowej formujemy kotleciki i panierujemy je w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym maśle.