Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grzybowy w pełni, a więc pora na przysmak z grzybami w roli głównej. Dlatego moją propozycją są aromatyczne i przepyszne kotleciki z grzybów. Mogą stanowić świetną przekąskę lub gorącą kolacją , można je również podać na obiad z surówką i ziemniakami.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 628
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 780
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 627
Kopytka na smaczny, szybki obiad, deser lub kolację. Zagniatamy ciasto, formu...
Odsłon: 46
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 628
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 780
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 627
Kopytka na smaczny, szybki obiad, deser lub kolację. Zagniatamy ciasto, formu...
Odsłon: 46
Składniki
Grzyby oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę razem z trzonkami. Cebulę również kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzanym maśle smażymy grzyby, a po 5 minutach dodajemy pokrojoną cebulkę, całość mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Po usmażeniu grzyby odstawiamy z ognia i studzimy. Do miski przekładamy usmażone grzyby, dodajemy jajka, bułkę tartą i całość dokładnie mieszamy.
Z masy grzybowej formujemy kotleciki i panierujemy je w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym maśle.