Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grzybowy w pełni, a więc pora na przysmak z grzybami w roli głównej. Dlatego moją propozycją są aromatyczne i przepyszne kotleciki z grzybów. Mogą stanowić świetną przekąskę lub gorącą kolacją , można je również podać na obiad z surówką i ziemniakami.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1095
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5649
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8755
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18112
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1095
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5649
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8755
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18112
Składniki
Grzyby oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę razem z trzonkami. Cebulę również kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzanym maśle smażymy grzyby, a po 5 minutach dodajemy pokrojoną cebulkę, całość mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Po usmażeniu grzyby odstawiamy z ognia i studzimy. Do miski przekładamy usmażone grzyby, dodajemy jajka, bułkę tartą i całość dokładnie mieszamy.
Z masy grzybowej formujemy kotleciki i panierujemy je w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym maśle.