Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego, dwoma jajkami, 3 łyżkami mąki pszennej, szczypioru wraz z cebulką dymką i startego sera, doprawione solą i pieprzem ziołowym. Kotlety podane z sosem z pieczarek i fasolką szparagową. Z podanego przepisu wychodzi 12 kotletów. Warto zrobić bo są bardzo smaczne.
Czy to najlepsze brownie jakie zjesz:owszem
Odsłon: 169
Czy to najlepsze brownie jakie zjesz:owszem
Odsłon: 169
Składniki
Ugotowany makaron rozdrabniamy nożem i umieszczamy w misce. Kroimy w drobną kostkę filet z kurczaka i dodajemy do makaronu. Dodajemy również drobno pokrojoną cebulę dymkę ze szczypiorem, starty żółty ser, jajka, mąkę, sól i pieprz do smaku.
Całość dokładnie wyrabiamy.
Z gotowej masy formujemy kotlety, panierujemy w bułce tartej i smażymy na małym ogniu z obu stron do ładnego zarumienienia się.
W między czasie dusimy wymyte i oczyszczone pieczarki wraz z cebulą, doprawiamy solą, pieprzem i sosem sojowym do smaku. Gdy pieczarki z cebulą będą w miarę miękkie to troszeczkę podlewamy wodą i dusimy jeszcze kilka minut. Sos zagęszczamy mąką i lekko zabielamy śmietaną. Gotujemy także fasolkę szparagową. Usmażone kotlety podajemy z sosem z pieczarek i cebuli oraz z fasolką szparagową. Smacznego !!!