Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne kotlety z poledwicy. Moze mi ktos zarzucic, ze zmarnowalam takie mieso, ale powiem Wam, ze pyszne bardzo bylo. Zawsze jedzac schabowego najbardziej smakowal mi ten maly kawaleczek z boku - poledwiczka wlasnie, wiec postanowilam zrobic cale kotlety z poledwicy. Pycha!!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Poledwice myjemy, osuszamy, przekrawamy wzdluz ( w najszerszym miejscu) ale nie do konca. Rozkladamy, a nastepnie dokonujemy jeszcze dwoch podluznych naciec. Dzielimy poprzecznie na 3 albo 4 czesci, rozklepujemy pod folia i dajemy do miski. Dodajemy marynate: olej 2 lyzki, sok z cytryny 2 lyzki, sol, pieprz oraz przecisniety przez praske czosnek. Mieszamy i odstawiamy do lodowki do nastepnego dnia. Nastepnego dnia kotlety panierujemy w mace, jajku i bulce tartej, smazymy na maselku pod przykryciem. Pycha!!