Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne kotlety mielone w nowej odsłonie
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2405
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1539
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 556
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3690
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1440
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2405
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1539
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 556
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3690
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1440
Składniki
Pieczarki obrać, zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w kostkę. Wszystko podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu aż woda z pieczarek całkiem odparuje. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić do ostygnięcia.
Do mięsa mielonego dodać przesmażone pieczarki z cebulą, jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę i 4 łyżki bułki tartej. Doprawić solą i pieprzem. Wszystko wymieszać. Formować kotlety i panierować je w tartej bułce. Kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć rumiane kotlety.