Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne kotlety mielone w nowej odsłonie
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1799
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8360
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 746
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253358
Polecam.
Odsłon: 1447
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1799
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8360
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 746
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253358
Polecam.
Odsłon: 1447
Składniki
Pieczarki obrać, zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w kostkę. Wszystko podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu aż woda z pieczarek całkiem odparuje. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić do ostygnięcia.
Do mięsa mielonego dodać przesmażone pieczarki z cebulą, jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę i 4 łyżki bułki tartej. Doprawić solą i pieprzem. Wszystko wymieszać. Formować kotlety i panierować je w tartej bułce. Kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć rumiane kotlety.