Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne kotlety mielone w nowej odsłonie
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4423
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12019
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6835
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4423
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12019
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6835
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Składniki
Pieczarki obrać, zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w kostkę. Wszystko podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu aż woda z pieczarek całkiem odparuje. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić do ostygnięcia.
Do mięsa mielonego dodać przesmażone pieczarki z cebulą, jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę i 4 łyżki bułki tartej. Doprawić solą i pieprzem. Wszystko wymieszać. Formować kotlety i panierować je w tartej bułce. Kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć rumiane kotlety.