Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2328 Ocena: 51783
Dodano: 12.07.2018
Odsłon: 8247
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Pieczarki oczyszczamy, ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Cebulę kroimy w kostkę.
Lubczyk siekamy.
Do pieczarek dodajemy cebulę, lubczyk, jajko, śmietanę, przeciśnięty przez praskę czosnek, 3-4 łyżki bułki tartej. Dokładnie wyrabiamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Z przygotowanej masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym maśle przez kilka minut z każdej strony.
Na skróty
Komentarze do przepisu (14)

BEATA1978 14 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Poproszę dwa ;)0 Kto głosował? | Odpowiedz

SlodkoSlodka83 14 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Zostało coś jeszcze ?;-) Pyszne Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 13 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Obiadek idealnie dla mnie :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 13 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Zapisuje!1 Kto głosował? | Odpowiedz

bryssska 13 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Pycha ;-D Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

kucharka-amatorka 12 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Bardzo lubię wszelkie wegetariańskie kotlety. Z pieczarek jeszcze nie robiłam. Muszę wypróbować Twój przepis. Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

babciaaneczka 12 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Te kotleciki są wspaniałe. Jestem osobą starszą/mam prawnuka/, ale pamiętam smak takich kotletów z dzieciństwa, które robiła moja babcia.Wtedy to były pieczarki rosnące dziko
na obrzeżach łąk /chociaż mieszkałam w mieście/,ale smak ich był podobny do współczesnych hodowanych. Pozdrawiam:) Odpowiedzi: 1 ▼
3 Kto głosował? | Odpowiedz

konhambos 12 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
choc jem czasami mieso - takie kotleciki uwielbiam jeszcze bardziej.Pieknie wygladaja i sa bardzo apetycznie podane. Odpowiedzi: 1 ▼
1 Kto głosował? | Odpowiedz

ErJot 12 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Apetyczny - taki oszukany a jak by prawdziwy:)2 Kto głosował? | Odpowiedz