Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i chrupiące kotlety z piersi kurczaka panierowane w jajku i mące smażone na maśle klarowanym.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 38
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 38
Składniki
Piersi opłucz i osusz ręcznikiem papierowym. Przetnij na pół i lekko rozbij, posyp solą, pieprzem i przyprawami z obu stron, odstaw na godzinę.
Do jednej miski wbij jajka i roztrzep, do drugiej wsyp mąkę. Masło klarowane rozgrzej na patelni, piersi panieruj w roztrzepanym jajku i obtaczaj w mące. Smaż na rozgrzanym maśle klarowanym na wolnym ogniu na rumiano.
Podaj z ugotowanymi ziemniakami i ulubioną surówką.