Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i chrupiące kotlety z piersi kurczaka panierowane w jajku i mące smażone na maśle klarowanym.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19338
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13077
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1731
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232193
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19338
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13077
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1731
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232193
Składniki
Piersi opłucz i osusz ręcznikiem papierowym. Przetnij na pół i lekko rozbij, posyp solą, pieprzem i przyprawami z obu stron, odstaw na godzinę.
Do jednej miski wbij jajka i roztrzep, do drugiej wsyp mąkę. Masło klarowane rozgrzej na patelni, piersi panieruj w roztrzepanym jajku i obtaczaj w mące. Smaż na rozgrzanym maśle klarowanym na wolnym ogniu na rumiano.
Podaj z ugotowanymi ziemniakami i ulubioną surówką.