Smaczne kotlety na obiad.
Kotlety z płatków ryżowych z mięsem
Składniki
- płatki ryżowe 35 dag
- woda 0,25 litra
- Curry do smaku
- Składniki na farsz:
- mięso wieprzowe mielone 30 dag
- Smalec 4 dag
- Cebula biała 2 szt
- sól i pieprz do smaku
- Natka pietruszki
- olej do smażenia
Składniki
- płatki ryżowe 35 dag
- woda 0,25 litra
- Curry do smaku
- Składniki na farsz:
- mięso wieprzowe mielone 30 dag
- Smalec 4 dag
- Cebula biała 2 szt
- sól i pieprz do smaku
- Natka pietruszki
- olej do smażenia

Etapy przygotowania
Wykonanie: Płatki zmielić i zaparzyć gorącą wodą, dodać curry i zagnieść ciasto. Mięso podsmażyć na smalcu z pokrojoną cebulą, przestudzić, przyprawić do smaku i wymieszać z posiekaną natka pietruszki. Z ciasta ryżowego kształtować placki, nakładać farsz, zlepiać kotlety. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 24
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 2163
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Komunia
- Owoce
- Wiśnie
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
Odsłon: 3338
Ostatnio komentowane przepisy

Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 24
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 2163
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Komunia
- Owoce
- Wiśnie
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
Odsłon: 3338



Składniki
- płatki ryżowe 35 dag
- woda 0,25 litra
- Curry do smaku
- Składniki na farsz:
- mięso wieprzowe mielone 30 dag
- Smalec 4 dag
- Cebula biała 2 szt
- sól i pieprz do smaku
- Natka pietruszki
- olej do smażenia
Wykonanie: Płatki zmielić i zaparzyć gorącą wodą, dodać curry i zagnieść ciasto. Mięso podsmażyć na smalcu z pokrojoną cebulą, przestudzić, przyprawić do smaku i wymieszać z posiekaną natka pietruszki. Z ciasta ryżowego kształtować placki, nakładać farsz, zlepiać kotlety. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Pyszne!!!!