Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po powrocie z lasu poszedłem urwać marchewki soczyste w moim NO DIG GARDEN oraz nieco mieszanej sałaty bo... W magicznym lesie byliśmy na grzybach a potem ... Najbardziej ze świeżych podgrzybków to smakowite są .... Kotlety z kapeluszy świeżych podgrzybków ( tzw. Czarne łebki) , smażone na maselku, maczane w jajku i panierce a zapodane na liściach rozmaitych sałat skropionych octem z jeżyn plus świeża marchewka bo jestem głodny jak dzika świnia w paprociach ps. Polecam w ten sposób smazone podgrzybki - tak przyrządza je zawsze moja ukochana żona Mania . przepis - Świeże łebki (Kapelusze) podgrzybków które macza się w jajku roztrzepanym a następnie w bułce tartej i wrzuca na wrzący tłuczcz na patelni . Próży się lekko mniej więcej do 20 a jak bardzo grube i duże kapelusze to nawet do 30 minut , na bardzo małym ogniu , tak aby nie spalić ich . Obsmaża się tak z obu stron ... Podaje same , z chlebem lub tak jak u mnie w domu - na liściach sałat z dodatkiem marchewki
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1467
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1467
Składniki
Podgrzybki powinny być nie spleśniałe i wolne od robaków.
Wybieramy najlepsze Podrzybki i moczymy je w uprzednio roztrzepanych trzepaczką jajach doprawionych pieprzem i solą . Potem utytłać należy je w bułce tartej u włożyć do patelni , na gorący tłuszcz, Tak smazymy minimalnie 20 minut (Max 30 minut) , Obsmażając z każdej strony :)
W miedzy czasie wykładamy na talerzyk rwane liście sałat , siekany szczypiorek i krojoną lub tartą marchew. Po czym wykładamy na to gorące i świeże "Kotlety" z podgrzybków