Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z ryżu i warzyw

Kotlety z ryżu i warzyw

Autor:

Przepisów i artykułów: 363 Ocena: 4918

Dodano:

Odsłon: 293

pyszne

Składniki

  • ryż biały 1 szkl
  • pieczarki ok 40 dag
  • cebula
  • kapusta pekińska kawałek
  • masło
  • bułka tarta
  • jajka 1 szt
  • sól, pieprz, sos sojowy
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlety z ryżu i warzyw

Przygotowanie

  1. 1. ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie,
    2. rozgrzać masło, dodać posiekaną w kostkę cebulę, starte na grubej tarce pieczarki i poszatkowanę kapuste pekińską, dodać łyżke sosu sojowego, dusić do odparowania płynu, wystudzić,
    3. ryz połączyć z warzywami, dodać jajko i 1-2 łyżki bułki tartej, doprawić solą i pieprzem,
    4. formować kotlety, obtaczać w bułce tartej, smażyć na oleju,




    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń