Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kotlety bez mięsa też super smakują.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 154
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3864
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 288
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 548
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 154
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3864
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 288
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 548
Składniki
Wykonanie: Ryż ugotować z dodatkiem soli na sypko. Selera umyć i ugotować do miękkości z pieczarkami. Następnie ostudzić, obrać i zmielić z pieczarkami. Połączyć z ryżem, jajkami, posiekaną natką selera, przyprawami do smaku, dobrze wyrobić masę. Gdy masa będzie za rzadka dosypać bułki tartej. Z przygotowanej masy formować kotlety, panierować w mące, maczać w rozmąconym jajku a na końcu panierować w bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Podawać z dowolna sezonową surówką.