Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kotlety bez mięsa też super smakują.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 760
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424936
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10688
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336961
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 760
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424936
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10688
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336961
Składniki
Wykonanie: Ryż ugotować z dodatkiem soli na sypko. Selera umyć i ugotować do miękkości z pieczarkami. Następnie ostudzić, obrać i zmielić z pieczarkami. Połączyć z ryżem, jajkami, posiekaną natką selera, przyprawami do smaku, dobrze wyrobić masę. Gdy masa będzie za rzadka dosypać bułki tartej. Z przygotowanej masy formować kotlety, panierować w mące, maczać w rozmąconym jajku a na końcu panierować w bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Podawać z dowolna sezonową surówką.