Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kotlety bez mięsa też super smakują.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25971
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3390
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1434
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25971
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3390
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1434
Składniki
Wykonanie: Ryż ugotować z dodatkiem soli na sypko. Selera umyć i ugotować do miękkości z pieczarkami. Następnie ostudzić, obrać i zmielić z pieczarkami. Połączyć z ryżem, jajkami, posiekaną natką selera, przyprawami do smaku, dobrze wyrobić masę. Gdy masa będzie za rzadka dosypać bułki tartej. Z przygotowanej masy formować kotlety, panierować w mące, maczać w rozmąconym jajku a na końcu panierować w bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Podawać z dowolna sezonową surówką.