Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kotlety bez mięsa też super smakują.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8225
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2814
Polecam.
Odsłon: 1446
Polecam.
Odsłon: 428
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8225
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2814
Polecam.
Odsłon: 1446
Polecam.
Odsłon: 428
Składniki
Wykonanie: Ryż ugotować z dodatkiem soli na sypko. Selera umyć i ugotować do miękkości z pieczarkami. Następnie ostudzić, obrać i zmielić z pieczarkami. Połączyć z ryżem, jajkami, posiekaną natką selera, przyprawami do smaku, dobrze wyrobić masę. Gdy masa będzie za rzadka dosypać bułki tartej. Z przygotowanej masy formować kotlety, panierować w mące, maczać w rozmąconym jajku a na końcu panierować w bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Podawać z dowolna sezonową surówką.