Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie kotlety z dużą ilością świeżej zieleniny i zielonego groszku.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 489
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15432
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3297
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 489
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15432
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3297
Składniki
Startą suchą bułkę mieszamy z lekko zmielonym w młynku siemieniem lnianym. Zielony groszek gotujemy w dobrze osolonej wodzie z dodatkiem szczypty cukru.Odcedzamy i studzimy.
Do zmielonego mięsa dodajemy, przeciśnięty czosnek, jajko, posiekaną zieleninę, bułkę namoczoną w mleku lub rosole. Doprawiamy solą, pieprzem i na koniec dodajemy zimny groszek. Z dobrze wyrobionej mięsnej masy, robimy 9 kotletów, następnie obtaczamy je w panierce. Kotlety smażymy na lekko rozgrzanej suchej patelni.