Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie kotlety z dużą ilością świeżej zieleniny i zielonego groszku.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10333
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2968
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2058
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 787
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10333
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2968
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2058
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 787
Składniki
Startą suchą bułkę mieszamy z lekko zmielonym w młynku siemieniem lnianym. Zielony groszek gotujemy w dobrze osolonej wodzie z dodatkiem szczypty cukru.Odcedzamy i studzimy.
Do zmielonego mięsa dodajemy, przeciśnięty czosnek, jajko, posiekaną zieleninę, bułkę namoczoną w mleku lub rosole. Doprawiamy solą, pieprzem i na koniec dodajemy zimny groszek. Z dobrze wyrobionej mięsnej masy, robimy 9 kotletów, następnie obtaczamy je w panierce. Kotlety smażymy na lekko rozgrzanej suchej patelni.