Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie kotlety z dużą ilością świeżej zieleniny i zielonego groszku.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457220
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1331
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2179
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 536
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457220
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1331
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2179
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 536
Składniki
Startą suchą bułkę mieszamy z lekko zmielonym w młynku siemieniem lnianym. Zielony groszek gotujemy w dobrze osolonej wodzie z dodatkiem szczypty cukru.Odcedzamy i studzimy.
Do zmielonego mięsa dodajemy, przeciśnięty czosnek, jajko, posiekaną zieleninę, bułkę namoczoną w mleku lub rosole. Doprawiamy solą, pieprzem i na koniec dodajemy zimny groszek. Z dobrze wyrobionej mięsnej masy, robimy 9 kotletów, następnie obtaczamy je w panierce. Kotlety smażymy na lekko rozgrzanej suchej patelni.