Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie kotlety z dużą ilością świeżej zieleniny i zielonego groszku.
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 3839
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 689
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 3839
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 689
Składniki
Startą suchą bułkę mieszamy z lekko zmielonym w młynku siemieniem lnianym. Zielony groszek gotujemy w dobrze osolonej wodzie z dodatkiem szczypty cukru.Odcedzamy i studzimy.
Do zmielonego mięsa dodajemy, przeciśnięty czosnek, jajko, posiekaną zieleninę, bułkę namoczoną w mleku lub rosole. Doprawiamy solą, pieprzem i na koniec dodajemy zimny groszek. Z dobrze wyrobionej mięsnej masy, robimy 9 kotletów, następnie obtaczamy je w panierce. Kotlety smażymy na lekko rozgrzanej suchej patelni.