Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyka polskiej kuchni
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5811
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 13242
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 305
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5811
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 13242
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 305
Składniki
Obrane ziemniaki ugotowałem, odcedziłem, ostudziłem, zmieliłem w maszynce. Wyłożyłem je na deskę grubo posypana mąką, dodałem tartą bułkę, surowe jajko, białko i jajko ugotowane na twardo drobno posiekane, posiekaną i zrumienioną na tłuszczu cebulę, sól i pieprz. Masę dokładnie wyrobiłem, uformowałem gruby wałek, który pokroiłem w grube plastry. Z nich uformowałem kotlety. Obsypałem je tartą bułką i smażyłem na mocno rozgrzanym tłuszczu z obu stron n rumiano.