Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 488
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 3041
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 379
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 488
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 3041
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 379
Składniki
Ziemniaki przecisnąć przez praskę. Dodać jajko,mąki i posolić. Wyrobić ciasto. Podzielić na równe kulki.
Pieczarki obrać,pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Smażyć razem na oleju aż woda całkiem wyparuje. Doprawić solą i pieprzem.
Kulkę ziemniaczaną spłaszczyć. Na jeden placek nakładać porcję pieczarek i przykryć drugim plackiem. Dobrze zlepić brzegi. Panierować w jajku i tartej bułce i smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.