Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10337
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5953
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5302
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12777
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4539
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10337
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5953
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5302
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12777
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4539
Składniki
Ziemniaki przecisnąć przez praskę. Dodać jajko,mąki i posolić. Wyrobić ciasto. Podzielić na równe kulki.
Pieczarki obrać,pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Smażyć razem na oleju aż woda całkiem wyparuje. Doprawić solą i pieprzem.
Kulkę ziemniaczaną spłaszczyć. Na jeden placek nakładać porcję pieczarek i przykryć drugim plackiem. Dobrze zlepić brzegi. Panierować w jajku i tartej bułce i smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.