Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2774
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1304
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 754
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 103
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2774
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1304
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 754
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 103
Składniki
Ziemniaki przecisnąć przez praskę. Dodać jajko,mąki i posolić. Wyrobić ciasto. Podzielić na równe kulki.
Pieczarki obrać,pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Smażyć razem na oleju aż woda całkiem wyparuje. Doprawić solą i pieprzem.
Kulkę ziemniaczaną spłaszczyć. Na jeden placek nakładać porcję pieczarek i przykryć drugim plackiem. Dobrze zlepić brzegi. Panierować w jajku i tartej bułce i smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.