Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 348
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1207
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1268
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13417
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 348
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1207
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1268
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13417
Składniki
Ziemniaki przecisnąć przez praskę. Dodać jajko,mąki i posolić. Wyrobić ciasto. Podzielić na równe kulki.
Pieczarki obrać,pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Smażyć razem na oleju aż woda całkiem wyparuje. Doprawić solą i pieprzem.
Kulkę ziemniaczaną spłaszczyć. Na jeden placek nakładać porcję pieczarek i przykryć drugim plackiem. Dobrze zlepić brzegi. Panierować w jajku i tartej bułce i smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.