Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki zrobione z ciasta na kluski śląskie. Zrobiłam do tego sos na zimno z majonezu, jogurtu i śmietany, ale super pasuje tu sos pieczarkowy. Kotleciki są pyszne, miękkie i delikatne. Bardzo polecam.
Ta aromatyczna zupa z cieciorki rozgrzewa, syci i zachwyca głębią smaku. Świe...
Odsłon: 11415
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 185
Ta aromatyczna zupa z cieciorki rozgrzewa, syci i zachwyca głębią smaku. Świe...
Odsłon: 11415
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 185
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć i ugotować. Przestudzone ziemniaki przecisnąć przez praskę. Przełożyć do miski. Następnie podzielić na 4 części. Wyciągnąć 1/4 ziemniaków i w to miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną, (ja odkładam ziemniaki w misce na ziemniaki które są obok). Dodać jajko, sól, pieprz i koperek.
Wymieszać łyżką, a następnie zagnieść dłonią. Odrywać po kawałku masy i formować kotlety. Obtaczać je w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony do zarumienienia.
Majonez, jogurt i śmietanę wymieszać. Dodać drobno pokrojonego ogórka, czosnek przeciśnięty przez praskę i drobno pokrojony szczypiorek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać.
Kotlety podałam z sosem.