Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki zrobione z ciasta na kluski śląskie. Zrobiłam do tego sos na zimno z majonezu, jogurtu i śmietany, ale super pasuje tu sos pieczarkowy. Kotleciki są pyszne, miękkie i delikatne. Bardzo polecam.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7775
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7775
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć i ugotować. Przestudzone ziemniaki przecisnąć przez praskę. Przełożyć do miski. Następnie podzielić na 4 części. Wyciągnąć 1/4 ziemniaków i w to miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną, (ja odkładam ziemniaki w misce na ziemniaki które są obok). Dodać jajko, sól, pieprz i koperek.
Wymieszać łyżką, a następnie zagnieść dłonią. Odrywać po kawałku masy i formować kotlety. Obtaczać je w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony do zarumienienia.
Majonez, jogurt i śmietanę wymieszać. Dodać drobno pokrojonego ogórka, czosnek przeciśnięty przez praskę i drobno pokrojony szczypiorek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać.
Kotlety podałam z sosem.