Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki zrobione z ciasta na kluski śląskie. Zrobiłam do tego sos na zimno z majonezu, jogurtu i śmietany, ale super pasuje tu sos pieczarkowy. Kotleciki są pyszne, miękkie i delikatne. Bardzo polecam.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7832
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 278
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3040
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 583
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7832
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 278
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3040
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 583
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć i ugotować. Przestudzone ziemniaki przecisnąć przez praskę. Przełożyć do miski. Następnie podzielić na 4 części. Wyciągnąć 1/4 ziemniaków i w to miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną, (ja odkładam ziemniaki w misce na ziemniaki które są obok). Dodać jajko, sól, pieprz i koperek.
Wymieszać łyżką, a następnie zagnieść dłonią. Odrywać po kawałku masy i formować kotlety. Obtaczać je w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony do zarumienienia.
Majonez, jogurt i śmietanę wymieszać. Dodać drobno pokrojonego ogórka, czosnek przeciśnięty przez praskę i drobno pokrojony szczypiorek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać.
Kotlety podałam z sosem.