Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 109
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 143
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4207
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8681
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 109
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 143
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4207
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8681
Składniki
Ziemniaki gotujemy do miękkości. Cebulkę smażymy aż nabierze złocistego koloru. Szczypiorek drobno kroimy. Ziemniaki porządnie odcedzamy, żeby tam woda nie została. Do garnka z ziemniakami dodajemy: szczypiorek, cebulę, 3 łyżki bułki tartej, mąkę, wbijamy jajo, przyprawę do ziemniaków, pieprz i sól. Wszystko trzeba porządnie wymieszać. Teraz z jednolitej masy co nam powstała formujemy kotleciki. Każdego kotlecika obtaczamy w bułce tartej. Rozgrzewamy patelnie i nasze kotlety smażymy na maśle na wolnym ogniu aż nabiorą fajnego , rumianego koloru. Link do filmu z przygotowań poniżej! Życzę smacznego! Pozdrawiam!!!!