Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 19-10-2017
Idealna propozycja na bezmięsny obiad. Ciekawy sposób na wykorzystanie ziemniaków, które zostały z obiadu.
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2911
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 978
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1106
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 274
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2840
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2911
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 978
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1106
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 274
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2840
Składniki
Ziemniaki dokładnie pognieć, lub przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z jajkami, dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodawaj mąkę. Zagnieć ciasto. Wałkuj je na grubość ok. 0,5 cm. Za pomocą szklanki wykrawaj koła. Placki smaż z obydwu stron na złoty kolor. Papryki pokój w cienkie paski, cebulę pokrój w piórka. Podsmaż do czasu aż cebula się zeszkli a papryka zmięknie. Dodaj przecier. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Duś przez kwadrans. Placuszki podawaj z przygotowanym sosem paprykowym.