Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 19-10-2017
Idealna propozycja na bezmięsny obiad. Ciekawy sposób na wykorzystanie ziemniaków, które zostały z obiadu.
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 946
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 74
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 440
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 150
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 946
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 74
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 440
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 150
Składniki
Ziemniaki dokładnie pognieć, lub przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z jajkami, dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodawaj mąkę. Zagnieć ciasto. Wałkuj je na grubość ok. 0,5 cm. Za pomocą szklanki wykrawaj koła. Placki smaż z obydwu stron na złoty kolor. Papryki pokój w cienkie paski, cebulę pokrój w piórka. Podsmaż do czasu aż cebula się zeszkli a papryka zmięknie. Dodaj przecier. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Duś przez kwadrans. Placuszki podawaj z przygotowanym sosem paprykowym.