Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 19-10-2017
Idealna propozycja na bezmięsny obiad. Ciekawy sposób na wykorzystanie ziemniaków, które zostały z obiadu.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1611
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232023
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5094
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1611
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232023
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5094
Składniki
Ziemniaki dokładnie pognieć, lub przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z jajkami, dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodawaj mąkę. Zagnieć ciasto. Wałkuj je na grubość ok. 0,5 cm. Za pomocą szklanki wykrawaj koła. Placki smaż z obydwu stron na złoty kolor. Papryki pokój w cienkie paski, cebulę pokrój w piórka. Podsmaż do czasu aż cebula się zeszkli a papryka zmięknie. Dodaj przecier. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Duś przez kwadrans. Placuszki podawaj z przygotowanym sosem paprykowym.