Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 19-10-2017
Idealna propozycja na bezmięsny obiad. Ciekawy sposób na wykorzystanie ziemniaków, które zostały z obiadu.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25994
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3437
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1447
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25994
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3437
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1447
Składniki
Ziemniaki dokładnie pognieć, lub przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z jajkami, dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodawaj mąkę. Zagnieć ciasto. Wałkuj je na grubość ok. 0,5 cm. Za pomocą szklanki wykrawaj koła. Placki smaż z obydwu stron na złoty kolor. Papryki pokój w cienkie paski, cebulę pokrój w piórka. Podsmaż do czasu aż cebula się zeszkli a papryka zmięknie. Dodaj przecier. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Duś przez kwadrans. Placuszki podawaj z przygotowanym sosem paprykowym.