Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety ziemniaczane z pieczarkami i kiszoną kapustą to pyszne, sycące i proste w wykonaniu danie obiadowe. Koteciki ziemniaczane znakomicie smakują w towarzystwie ulubionego sosu oraz surówki i są doskonałą alternatywą dla tradycyjnych mielonych a także świetnym pomysłem na wykorzystanie ziemniaków pozostałych z poprzedniego dnia.
Polecam, bardzo smaczne łazanki z kiszoną kapustą, mięsem i pieczarkami. Do ł...
Odsłon: 15355
Jak zrobić łazanki - prosty przepis, składniki, przyprawy i przygotowanie. K...
Odsłon: 22868
Przepis dnia
Dziś mam dla Was orzeźwiającą propozycję dla miłośników słodkości – pyszny de...
Odsłon: 12524
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 785
Sałatka owocowa to świetny pomysł na śniadanie lub słodką przekąskę. Warto si...
Odsłon: 126
Dzisiaj proste , szybkie nieskomplikowane krokiety nazwane waflowymi krokieta...
Odsłon: 360
Przepis dnia
Dziś mam dla Was orzeźwiającą propozycję dla miłośników słodkości – pyszny de...
Odsłon: 12524
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 785
Sałatka owocowa to świetny pomysł na śniadanie lub słodką przekąskę. Warto si...
Odsłon: 126
Dzisiaj proste , szybkie nieskomplikowane krokiety nazwane waflowymi krokieta...
Odsłon: 360
Składniki
Oczyszczone pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Obraną cebulę drobno siekamy. Ugotowaną i odsączoną z wody kapustę dość drobno siekamy. Na patelni z niewielką ilością rozgrzanego oleju rumienimy posiekaną cebulę oraz starte pieczarki, wszystko mieszamy i smażymy do momentu aż woda powstała z pieczarek odparuje, po czym zdejmujemy z ognia i studzimy
Do dużej miski przeciskamy przez praskę ugotowane i wystudzone ziemniaki. Do ziemniaków dodajemy wystudzone pieczarki z cebulą, posiakaną kapustę kiszoną, jajko oraz mąkę i całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem. Dłonią wyrabiamy ciasto ziemniaczane a następnie lekko zwilżonymi dłońmi formujemy z niego płaskie kotleciki. Kotlety panierujemy w bułce tartej a następnie smażymy na patelni z rozgrzanym tłuszczem z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku i od razu podajemy.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Młode ziemniaki z tymiankiem-nasze ulubione
Dania główne
Kurczak z mozzarellą i koperkiem
Dania główne
Pierogi z mięsem surowym
Dania główne
Karkówka w warzywach
Młode ziemniaki z tymiankiem-nasze ulubione
Nasze ulubione i najsmaczniejsze młode ziemniaki w mundurkach gotowane i pod...
Odsłon: 31
Kurczak z mozzarellą i koperkiem
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 785