Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety ziemniaczane z pieczarkami i kiszoną kapustą to pyszne, sycące i proste w wykonaniu danie obiadowe. Koteciki ziemniaczane znakomicie smakują w towarzystwie ulubionego sosu oraz surówki i są doskonałą alternatywą dla tradycyjnych mielonych a także świetnym pomysłem na wykorzystanie ziemniaków pozostałych z poprzedniego dnia.
Oczyszczone pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Obraną cebulę drobno siekamy. Ugotowaną i odsączoną z wody kapustę dość drobno siekamy.
Na patelni z niewielką ilością rozgrzanego oleju rumienimy posiekaną cebulę oraz starte pieczarki, wszystko mieszamy i smażymy do momentu aż woda powstała z pieczarek odparuje, po czym zdejmujemy z ognia i studzimy
Do dużej miski przeciskamy przez praskę ugotowane i wystudzone ziemniaki. Do ziemniaków dodajemy wystudzone pieczarki z cebulą, posiakaną kapustę kiszoną, jajko oraz mąkę i całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem. Dłonią wyrabiamy ciasto ziemniaczane a następnie lekko zwilżonymi dłońmi formujemy z niego płaskie kotleciki.
Kotlety panierujemy w bułce tartej a następnie smażymy na patelni z rozgrzanym tłuszczem z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku i od razu podajemy.
Krokiety zrobione z domowego kiszenia kapusty wieprzowiny i pieczarek. Poniżs...
Odsłon: 12374
Krokiety zrobione z domowego kiszenia kapusty z dodatkiem pieczarek i usmażon...
Odsłon: 11197
Na zimne dni najlepsze dania są z kapusta kiszoną, która jest bardzo zdrowa
Odsłon: 11709
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 222
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 33
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 222
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 33
Składniki
Oczyszczone pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Obraną cebulę drobno siekamy. Ugotowaną i odsączoną z wody kapustę dość drobno siekamy. Na patelni z niewielką ilością rozgrzanego oleju rumienimy posiekaną cebulę oraz starte pieczarki, wszystko mieszamy i smażymy do momentu aż woda powstała z pieczarek odparuje, po czym zdejmujemy z ognia i studzimy
Do dużej miski przeciskamy przez praskę ugotowane i wystudzone ziemniaki. Do ziemniaków dodajemy wystudzone pieczarki z cebulą, posiakaną kapustę kiszoną, jajko oraz mąkę i całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem. Dłonią wyrabiamy ciasto ziemniaczane a następnie lekko zwilżonymi dłońmi formujemy z niego płaskie kotleciki. Kotlety panierujemy w bułce tartej a następnie smażymy na patelni z rozgrzanym tłuszczem z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku i od razu podajemy.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kolorowe szaszłyki z dziczyzną na surówce z jarmużu
Dania główne
Grillowany ser sorento z winogronami
Dania główne
Drobiowe roladki ( na parze)
Dania główne
Ryż z truskawkami
Kolorowe szaszłyki z dziczyzną na surówce z jarmużu
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 33
Grillowany ser sorento z winogronami
Ser typu włoskiego grillowany w pysznej marynacie. Podajemy go z grillowanymi...
Odsłon: 32