Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli zostały Wam ziemniaki z obiadu i nie wiecie co z nimi zrobić, to idealnym rozwiązaniem będą kolety ziemniaczane. Są pyszne i pożywne.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1587
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 963
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1587
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 963
Składniki
Ziemniaki ugotować, przecisnąć przez praskę lub ugnieść i wystudzić. Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na patelni. Do ziemniaków dodać jajko, tarty żółty ser, śmietanę, cebulę, posiekaną zieleninkę oraz doprawić solą i pieprzem. Formować kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na patelni z obu stron na złoty kolor. Kotleciki można podawać z sosem czosnkowym lub pieczarkowym oraz surówkami. SMACZNEGO!!!