Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy się Wam znudziły tradycyjne kotlety mielone, proponuję przygotować aromatyczne kotlety drobiowo wieprzowe z dodatkiem przypraw oraz ziół. Polane warzywnym sosem, możemy przygotować na różne uroczystości lub rodzinny obiad.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8314
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1208
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10051
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4599
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 638
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8314
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1208
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10051
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4599
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 638
Składniki
1. Mięso z kurczaka oraz szynkę, myję osuszam, kroję na mniejsze kawałki i mielę w maszynce do mielenia mięsa. Przekładam do miski. Cebulę, czosnek obieram drobno kroję i łączę z mięsem, wbijam jajko, doprawiam solą oraz pieprzem, wsypuję bułkę tartą, dodaję majonez, musztardę. Następnie dodaję posiekany drobno szczypiorek, pietruszkę i suszony tymianek. Wszystko dokładnie wyrabiam, robię okrągłe kotlety i smażę na rozgrzanym oleju.
2. W tym czasie, co smażą mi się kotlety, przygotowuję sos, cebulę oraz czosnek obieram, paprykę myję, usuwam nasiona, drobno kroję. Warzywa przekładam do blendera i 2 minutki blenduję. Następnie warzywa przekładam do garnka, dodaję kostkę rosołową, koncentrat pomidorowy, doprawiam solą oraz pieprzem, wsypuję suszoną bazylię , wlewam szklankę wody i gotuję. Po zagotowaniu zagęszczam sos mąką rozrobioną w śmietanie. Chwilkę gotuję i sosem polewam kotlety.
3. Gotowe. 4. Smacznego.